ANADOLUJET GAZİPAŞA HAVALİMANI'NI ANADOLU'YA BAĞLADI

Halkın Havayolu Şirketi Anadolu Jet,Alanya`nın Dünyaya açılan kapısı,Gazipaşa havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arasındaki karşılıklı seferlerini bugün törenle başlattı.

Gündem 23.01.2014 10:17:21 0
 ANADOLUJET GAZİPAŞA HAVALİMANI

Halkın Havayolu Şirketi Anadolu Jet,Alanya`nın Dünyaya açılan kapısı,Gazipaşa havalimanı ile  Ankara Esenboğa Havalimanı arasındaki karşılıklı seferlerini bugün törenle başlattı.

Yılda 3 Milyon turist ağırlayarak,1 milyar dolar turizmgeliri elde eden Alanyanın yerli ve yabancı ziyaretçi potansiyelini daha arttırması beklenen Anadolu Jet`ın Ankara-Gazipaşa seferleri bölge cekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

AnadoluJet`in ilk uçuşu dolayısıyla havalimanında düzenlenen karşılama törenine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Kaymakamı Hasan Sipahioğlu, AnadoluJet`in İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ile  TAV Gazipaşa Havalimanı yetkilileri katıldı. 

Gazipaşa Havalimanı’nda Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile yerel ve mülki idare yöneticilerinin  katılımı ile düzenlenen hat açılışının ardından, AnadoluJet’in ulaşım sponsorluğunda Ankara Devlet Opera ve Balesinin müzikli oyunu seslerle Anadolu gösterisi gerçekleşti.

 

Ankara’dan kalkan AnadoluJet’in Boeing 737-700 uçağı yaklaşık 160 yolcusuyla Gazipaşa Havalimanı’na indi. 
Başta Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Antalya olmak üzere bölge turizmi açısından oldukça büyük önem taşıyan Ankara-Alanya Gazipaşa hattı, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve  bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile hizmete açıldı.

 Gazipaşa Havalimanı’nda hat açılışının ardından programa Alanya Kültür Merkezi’nde protokol konuşmaları ile devam edildi. Programın açılış konuşmasını yapan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun 2 yıl boyunca sürekli bu uçuşun gerçekleşmesi için uğraş verdiğini belirterek, sürekli telefonda görüştüklerini söyledi. Doğan ‘Tabiî ki bölge halkı için AnadoluJetin Gazipaşa Havalimanı’na inmesinin ne derece önemli olduğunu Hasan Bey daha iyi bilir. Yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayarak 1 milyar dolar gelir elde eden Alanya’nın yerli ve yabancı potansiyelini daha da artırması beklenen AnadoluJetin Ankara - Gazipaşa uçuşları bölgenin ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Bölge halkı için büyük önem arz eden Gazipaşa Havalimanı’nı önce Anadolu’ya oradan da dünyaya bağlayan Anadolujet bölgenin kültürel ve ticari gelişimini de güçlendirecektir’ diye konuştu.

AnadoluJet`in, Ankara Esenboğa Havalimanı`ndan yapılan uçuşun tamamlanmasının ardından Alanya Kültür Merkezi`nde devam eden toplantıda konuşan Doğan, 2 yıldır bu hattın ne zaman açılacağı konusunda Başkan Sipahioğlu ile görüştüklerini söyledi.

AnadoluJet`in sadece bir ulaşım aracı olmadığını dile getiren Doğan, "Bizim için bambaşka bir yeri ve değeri var. İnsanları bir yerden bir yere götüren bir teknoloji, makine değil. Bundan ziyade bir iletişim aracı. Hasretleri vuslata dönüştüren bir iletişim aracı" dedi. 

Dünyada, Türkiye ve Türk ismini duyuran ana marka Türk Hava Yolları kudretiyle yola devam ettiklerini anlatan Doğan, buradan aldıkları gücü Anadolu`ya yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

AnadoluJet ile fırsatları geniş kesimlere ulaştırdıklarını vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"İnsanları Ağrı`dan, Kars`tan, Çanakkale`den, Şırnak`tan, Bodrum`dan, İzmir`den ve Antalya`dan olmak üzere ülkemizin en ücra köşelerine ulaştıran duygu yüklü bir markayız. Bu hizmetin memleketin dört bir yanına gitmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum. Antalya`dan yapılan uçuşları da çeşitlendireceğiz. .Kıt kaynakla sınırsız ihtiyaçları karşılama sanatını icra etmeye çaliışıyoruz.Kaynak arttıkça Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara`dan günde iki sefere çıkacağız. Coğrafyası, tarihi ve güneşiyle bu bölgeyi Avrupa`ya ve bütün dünyaya hep birlikte ulaştırmaya çalışacağız."

TAV Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise Gazipaşa`ya geçen yıl 10 ülkeden 13 firmanın 16 noktadan uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

Geçen yıl 370 bin olan yolcu sayısının 1 milyon 500 bine çıkarılması için çalışmalar yapıldığının altını çizen Aşıklı, 2 bin 700 metrekarelik terminalin daha da büyütüleceğini ifade etti. Türk Hava Yolları`nın bir kolu olan AnadoluJet`in uçuşlarının artması dileğinde bulunan Aşıklı, haftada 5 sefer yapacak AnadoluJet`in seferlerinin artmasını temenni etti. 

Sipahioğlu da Gazipaşa Havalimanı`nın açılmasının Alanya için bir hayal olduğunu ancak bu hayali gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sipahioğlu, "Var olan çalışmalarla konfor ve kalite daha da artacaktır. Pegasus`la başladık, 7, 8 uluslararası firmaya Sunexpress`in de girmesiyle uluslararası kimliği oluşturduk" dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ALANYA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00